Tack för alla positiv respons på Palmsöndagens söndagsskola! Jag hoppas att ni haft en fin stilla vecka så här långt. Jag har varit hemma, jobbat en del och varit med familjen. På eftermiddagarna har vi druckit kaffe i trädgården med en del grannar. Nu är det Skärtorsdag och dags för söndagsskola igen!

Dagens bibelberättelse – Matt 26:17-30

Kanske ni har följt bibelläsningsplanen jag tipsade om i söndags? Jesus har rensat templet, han har diskuterat med överstepräster och fariseer, han har berättat liknelser om det som ska komma och mycket mer. Vid ett tillfälle säger han om Jerusalem, staden som inte vill förstå och ta emot honom ”Hur ofta har jag inte velat samla din barn, så som hönan samlar sina kycklingar under vingarna.” (Matt 23:37). Så mycket bryr sig Jesus om dem, trots att de inte vill ta emot honom. Så mycket bryr han sig också om dig och mig! Nu har vi kommit alltså kommit fram till torsdagen och Jesus är kvar i Jerusalem. Vad hände då?

Film

Ni kan följa samlingen på filmen. Ibland säger jag att ni kan pausa filmen en stund och sedan sätta på igen. Sånger och aktiviteter som jag nämner finns i länkar nedan. Det kan vara bra att du som förälder i förväg väljer vilket aktivitetsförslag som funkar bäst för er.

Sånger

Vi kommer till dig – rörelser och text av Krister Lillas, barnoas.fi

I dina starka armar av Sofia Nilsson, Primkören Väst

Godnattsång av Sofia Nilsson, Primkören Väst

Kollekt

Kom och se Östafrika, komochse.se, är ELM:s missionsmaterial för barn. Ge en gåva via swish 123 495 65 95, skriv Kom och se Östafrika som meddelande.

Aktiviteter

Målarbild (delas med tillstånd av Betty Luken Inc.)

Skapa figurerna i berättelsen. Samla ihop alla tomma toarullar ni har och gör figurer av dem – Jesus och alla lärjungarna. Du kan rita ansikten och armar, klippa ut tyg till huvudduk och fästa med en gummisnodd. Kläder kan du göra av tyg eller papper om limma på runt rullen. Om du har ståltråd eller piprensare hemma kan du göra armar av dem och sticka in i sidorna på rullen.

Bygg ett påsklandskap. Använd något material du har tillgång till – ute, minecraft, lego, plusplus, modellera, måla.

Med bön om att vi alla ska få en välsignad gudstjänst!

Bibelläsningsplan för helgen

  • Skärtorsdag: Matt 26:17-75
  • Långfredag: Matt 27:1-44 på morgonen, 27:45-56 på eftermiddagen, 27:57-61 på kvällen
  • Påskafton: Matt 27:62-66
  • Påskdagen: Matt 28:1-15
  • Annandag påsk: 28:16-20