Om bibel, barn och pedagogik

Söndagsskola hemma – Tredje söndagen i påsktiden

I veckans söndagsskola träffar jag bland annat Martin Helgesson som jobbar i Roseniuskyrkan och för Apologia. Vi samtalar om forskare och uppståndelsen, herdar och får.

“Han låter mig vila på gröna ängar” av Michal Hudak,

Titta gärna på söndagsskolan tillsammans hela familjen! Och tänk på att det går bra att göra vilken dag som helst, inte bara på söndagar.

Dagens bibelberättelse – 1 Petr 5:1-4

Ni kan följa samlingen på filmen. Ibland säger jag att ni kan pausa filmen en stund och sedan sätta på igen. Sånger och aktiviteter som jag nämner finns i länkar nedan. Det kan vara bra att du som förälder i förväg väljer vilket aktivitetsförslag som funkar bäst för er.

Sånger

Vi kommer till dig – rörelser och text av Krister Lillas, barnoas.fi

Det är på riktigt av Sofia Nilsson, Primkören Väst

Kollekt

Kom och se Östafrika, komochse.se, är ELM:s missionsmaterial för barn. Ge en gåva via swish 123 495 65 95, skriv Kom och se Östafrika som meddelande.

Aktiviteter

  • Målarbild – Petrus fick i uppdrag av Jesus att ta hand om alla får och uppdraget har gått vidare till ledarna i våra församlingar idag. Färglägg bilden med fåren.
  • Lär er Psalm 23 utantill. Välj den bibelöversättning som ni är bekväma med. I filmen användas Svenska Folkbibeln 15. Ta fram papper och penna och skriv upp första bokstaven i varje ord på pappret. Avsluta med att skriva P 23. Memorera psalmen genom att titta på bokstäverna och läsa upp den tillsammans under veckan som kommer.
  • Ordpussel apologetik.
  • Pärla en fisk eller ett kors.
  • Följ herdebanan.

Med bön om att vi alla ska få en välsignad gudstjänst!

PS. Många kyrkor sänder gudstjänster live. Gudstjänsten i Roseniuskyrkan, där jag är med, går att lyssna på live via Stockholms närradio (88,0 MHz) eller på roseniuskyrkan.se.

1 kommentar

  1. Anders Lundberg

    Tack Sofia,
    Nu ska vi även delta i gudstjänsten från Roseniuskyrkan via Youtube.
    Mvh
    Anders

© 2024 Barnpedagogen

Tema av Anders NorenUpp ↑