Hur kan vi vara säkra på att Jesus verkligen uppstod igen? Jo, ett sätt är att lyssna på de ögonvittnen som faktiskt träffade Jesus efter den första påskdagen. Den här veckan spanar vi i söndagsskolan efter ledtrådar till ett ögonvittne!

Vi får också läsa början av ett brev, där vi får höra att livet är jobbigt ibland. Kanske känner du det idag också? Kan vi veta att Gud är med oss i det jobbiga? Har vi något att se fram emot? Det undersöker vi i dagens bibeltext!

Dagens bibelberättelse – 1 Petr 1:3-9

Ni kan följa samlingen på filmen. Ibland säger jag att ni kan pausa filmen en stund och sedan sätta på igen. Sånger och aktiviteter som jag nämner finns i länkar nedan. Det kan vara bra att du som förälder i förväg väljer vilket aktivitetsförslag som funkar bäst för er.

Sånger

Vi kommer till dig – rörelser och text av Krister Lillas, barnoas.fi

Det är på riktigt av Sofia Nilsson, Primkören Väst

Kollekt

Kom och se Östafrika, komochse.se, är ELM:s missionsmaterial för barn. Ge en gåva via swish 123 495 65 95, skriv Kom och se Östafrika som meddelande.

Aktiviteter

Ordpussel – hitta alla orden om Petrus och saker som hände honom i Apostlagärningarna.

Målarbild – först var Petrus en fiskare som bodde i Kafarnaum. Sedan fick Petrus bli en människofiskare och fick vittna om uppståndelsens och frälsningens verklighet.

Plocka vårblommor – gå ut på promenad och plocka vitsippor, svalört, vårlök, skilla och andra vårblommor. Njut av buketten och tänk på det arv som väntar oss och som aldrig vissnar.

Fler tips på aktiviteter kopplat till påsken finns på barntidningen Droppens hemsida.

Med bön om att vi alla ska få en välsignad gudstjänst!

PS. Många kyrkor sänder gudstjänster live. Gudstjänsten i Roseniuskyrkan, där jag är med, går att lyssna på live via Stockholms närradio (88,0 MHz) eller roseniuskyrkan.se.